Lees ook:  Toeslagen, Bruto- nettoloon 

Sommige inkomens zijn belast en moet u dus opgeven bij de belastingdienst. Voor vragen en persoonlijk advies kunt u ook terecht bij assurantie Apeldoorn.

Goederen

Als u geld leent aan uw BV of uw BV een pand gebruikt dat eigendom is van u wordt dit ter beschikking stellen genoemd. Deze moet u aangeven bij de belastingdienst.

Interneteconomie/deeleconomie

Het aanbieden van goederen en diensten via internet wordt steeds populairder tegenwoordig. Soms kan er geld mee verdiend worden. Het ruilen van goederen, of een vergoeding krijgen van kosten. Als u een dergelijk inkomen heeft doet u mee aan de interneteconomie, oftewel deeleconomie.

Als u uw huis verhuurd, moet u deze wel aangeven bij de belastingdienst. Als u de woning tijdelijk verhuurt, voor bijvoorbeeld vakantie, hoeft u dit niet aan te geven. Ook als u een kamer verhuurt hoeft u het niet altijd op te geven bij de belastingdienst. Als u daarentegen een tweede woning verhuurt, moet u deze wel opgeven.

Niet in loondienst

Werkt u als freelancer of gastouder? Of heeft u bijverdiensten, zoals bijles geven of het houden van een lezing? Dan is dit het resultaat uit overig werk. De werkzaamheden waar u aan verdiend heeft moet u opgeven in uw aangifte. Als u particulier bent, moet u een eenmalige werkzaamheid opgeven als opbrengsten.

U kunt bij de Kamer van Koophandel (KvK) informeren of u zich moet inschrijven. Er wordt dan beoordeeld of u inkomsten geen winst is uit onderneming of als resultaat uit overig werk.

Als u verdient met uw hobby? Of doet u een klus doet voor familie of vrienden tegen een vergoeding? Dan moet u deze kosten niet in uw aangifte vermelden.

Vrijwilliger

Als u als vrijwilliger werk verricht, bijvoorbeeld verenigingswerk of buurtwerk krijgt u soms een vergoeding. In sommige gevallen wordt deze niet ingezet als belastbaar inkomen. Als u de vergoeding zo laag is dat deze niet in verhouding staat voor uw tijdsbeslag van het werk wordt het niet belast. Ook als u de vergoeding krijgt voor de kosten geldt dit.