Aankoopmakelaar

Het kopen van een (eerste) huis kan lastig en ingewikkeld zijn. U moet veel kennis hebben over de zaken die u moet regelen. Gelukkig zijn er aankoopmakelaars. De aankoopmakelaar treedt op namens de koper van de woning. Twijfelt u nog? Klik dan hier.

Wat doet de Aankoopmakelaar?

De makelaar begint met een vooronderzoek. Hierin vraagt de makelaar verschillende gegevens aan. Dit zijn bijvoorbeeld kadastrale gegevens en het bestemmingsplan.

Als u opzoek bent naar een woning kunt u een aankoopmakelaar inschakelen om een woning te zoeken. U geeft de makelaar een specifieke zoekopdracht. De makelaar gaat vervolgens met uw eisen een geschikte woning zoeken.

De aankoopmakelaar begeleidt u door mee te gaan naar bezichtigingen. Hij let daarbij op dingen die u niet meteen opvallen. De aankoopmakelaar kan ook op aanvraag van u een bouwkundig specialist vragen voor een keuring. U bekijkt de woning dan samen met de expert. Er worden dan positieve en negatieve aspecten van de woning benoemd.

Na de bezichtiging worden de bezichtigingen geƫvalueerd, om te kijken of u de woning wilt aanschaffen of niet. Als u dan besluit om de woning wel te kopen gaat de aankoopmakelaar onderhandelen. De aankoopmakelaar probeert de prijs tot een redelijke prijs te brengen.

Wanneer u akkoord gaat wordt er een koopovereenkomst op gesteld. De aankoopmakelaar let op de kleine lettertjes, waardoor u niet voor verassingen zult staan. Hij controleert de koopacte en aanpassen als dit nodig is.

Verkoopmakelaar

Het verkopen van een huis kan overweldigend zijn, vooral wanneer het de eerste keer is. Hoe vind u een koper? En welke prijs vraag je? De verkoopmakelaar kan u hierbij helpen met zijn kennis en ervaring. Hierdoor zal het een gemakkelijk en vlot proces zijn.

Wat doet de verkoopmakelaar?

De verkoopmakelaar begint met het bepalen van de waarde van de woning door de kenmerken te bepalen. Dit wordt woningopname genoemd. Een taxateur komt bij u thuis om de waarde te bepalen. Deze gegevens worden niet alleen gebruikt voor het bepalen van de waarde, maar ook om een juiste advertentie te plaatsen.

Vervolgens wordt de verkoopprijs bepaald. De verkoopmakelaar heeft veel kennis van de wningmarkt. Aan de hand hiervan kan hij de verkoopprijs realistisch opstellen rekening houdend met de kenmerken van uw woning.

De verkoopmakelaar ondersteund u bij bezichtigingen van uw huis. Als er iemand geintereseerd is in uw woning onderhandeld de verkoopmakelaar namens u.

Ten slotte helpt de verkoopmakelaar met het opstellen van een koopovereenkomst en een notaris die de koopakte ondertekent.